Historiske guldmedaljer!

Det danske herrelandshold sikrede historiske guldmedaljer ved de Nordiske Mesterskaber i Sverige. Guldmedaljen var den første til et dansk senior landshold i 35 år og er den første guldmedalje siden Danmark vandt VM guld i 1983.

D. 23.-25. februar deltog det danske herrelandshold i de Nordiske Mesterskaber i Undervandsrugby i Kathrineholm, Sverige. Efter flotte sølvmedaljer ved sidste sommers EM var holdet udråbt som guldfavoritter i turneringen sammen med Norge, som også var finale modstanderen ved EM.

Finalemodstanderen blev helt som forventet de dobbelte verdensmestre fra Norge, som Danmark slog i det indledende gruppespil med en 1-0 sejr efter en straffescoring af Andreas Wielandt. Finalen blev en 1-0 gentagelse af den indledende kamp, og de danske herrer vandt det eftertragtede guld. Finalen var præget af højt tempo og intense nærkampe, men det blev altså Danmark der trak sig sejrrigt ud efter en scoring af Kristian Schãfer tidligt i anden halvleg.

Det var en stærkt tilfreds landstræner, Michael Kragh, som gjorde status efter finalesejeren.

Vi viser at vi er et mentalt rigtigt stærkt hold som er vanskelige at spille imod. Vores 9 mål i turneringen blev scoret af 7 forskellige spillere og de 8 assists blev leveret af 8 forskellige spillere – det vidner om kvalitet og højt niveau fordelt på hele holdet.”

Med guldmedaljen melder Danmark sig samtidig ind i et stærkt favoritfeltet til VM i 2019, som b.la. tæller Norge, Tyskland, Colombia og Finland. Netop VM i 2019 var et erklæret mål for Michael Kragh, da han overtog rollen som landstræner tilbage i 2016.

Når man vinder de Nordiske Mesterskaber, så er man automatisk med i samtalen som en af favoritterne til VM. Vi er ikke favoritten, men vi er en af dem. Vores fokus de sidste 2 år har handlet om medaljer ved VM og lige nu så står vi rigtigt stærkt ift. at levere på det mål.” udtaler landstræner Michael Kragh.

Som altid opfordrer vi til at følge landsholdet på Facebook via: https://www.facebook.com/danishuwr/, hvor vi jævnligt opdaterer med relevante nyheder og billeder fra landsholdet.