Champions Cup 2014

Tudserne-CC2014Danmark havde to hold med i Champions Cup 2014 i Berlin. Champions Cup er en traditionsrig cup og har status som uofficielt undervands rugby VM for klubhold.
Hos herrerne var Tudserne fra Odense efter den flotte 4. plads i 2013 seedet i første lag, Tudserne vandt nemt begge pulje kampe. Kvartfinale mod UWRC fra Østrig blev vundet 1-0 i en kamp hvor Tudserne dygtigt og klogt kontrollerede spillet. Semifinale mod turneringen senere vindere – mægtige Molde UVK fra Norge – blev tabt. Stærke Bamberg fra Tyskland tog bronze kampen. Tudserne har dermed fortsat status som verdens fjerde bedste klubhold – godt gået.
Hos damerne var UV-København tilbage i turneringen efter fravær i 2013, og var derfor kommet i en svær pulje seedet i tredje lag. Den allerførste kamp mod finske Nasut, som blev tabt knebent 1-2, skulle vise at være udslagsgivende for adgang til semifinale runden. UV-København skulle derfor spille om 7.-9. pladsen hvor det blev til klare sejre mod et svensk og et spansk hold. Med en lidt heldigere lodtrækning havde UV-København styrke til at kæmpe med om placeringerne 4-6.
Champions Cup giver et fingerpeg i forhold til næste sommers VM i Cali Colombia. Norge, Colombia og Tyskland er lige nu de stærkeste nationer i undervands rugby hos både herrer og damer med Danmark lige derefter.